M.A.

Sven Stinner

Research Associate
Center for Interdisciplinary Risk and Innovation Studies

Contact

+49 711 685-83949
+49 711 685-82487

Seidenstr. 36
70174 Stuttgart
Deutschland

Subject

His research interests include environmental sociology, the sociology of nutrition, transformation and transition research, sustainable consumption, the sociology of education and knowledge, social movements and sustainable and participatory urban design.

Selected Publications:

Stinner, Sven 2019: Transformative Lern- und Bildungsprozesse in alternativen Ernährungsunternehmungen. In: Antoni-Komar, Irene/Kropp, Cordula/Paech, Niko/ Pfriem, Reinhard (Hrsg.): Transformative Unternehmen und die Wende in der Ernährungswirtschaft. Marburg: Metropolis, S. 159-184.

Kropp, Cordula/Stinner, Sven 2019: Facetten von grün: Dimensionen von Nachhaltigkeit in alternativen Ernährungsunternehm/ung/en. In: Antoni-Komar, Irene/Kropp, Cordula/Paech, Niko/ Pfriem, Reinhard (Hrsg.): Transformative Unternehmen und die Wende in der Ernährungswirtschaft. Marburg: Metropolis, S. 187-220.

Rommel, Marius/Stinner, Sven/ Sperling, Carsten/ Lenz, Christine 2019: Eine Typologie transformativer Unternehmen der Ernährungswirtschaft. In: Antoni-Komar, Irene/Kropp, Cordula/Paech, Niko/ Pfriem, Reinhard (Hrsg.): Transformative Unternehmen und die Wende in der Ernährungswirtschaft. Marburg: Metropolis, S. 51-62.

Kropp, Cordula/Stinner, Sven 2018: Wie weit reicht die transformative Kraft der urbanen Ernährungsbewegung? In: Soziologie und Nachhaltigkeit. Beiträge zur sozial-ökologischen Transformationsforschung 4, S. 26-50.

Sven Stinner studied Political Science and Social Sciences (BA) at the University of Erfurt and Sociology and Social Research at the University of Marburg. Since 2015, he has been a research associate in the BMBF project “nascent - New opportunities for a sustainable food economy through transformative forms of business” (www.nascent-transformativ.de), initially at the Munich University of Applied Sciences and at ZIRIUS since November 2016.